$type=slider$h=540$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

G-Basket Zolder, bij ons mag je zijn wie je bent


Al jaren staat de week voor kerstmis voor vele mensen gelijk aan ‘De Warmste Week’. Dit jaar is het thema ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’. Voor G-Basket Zolder is dit de normaalste zaak van de wereld. Daarom vinden wij het belangrijk dat Senne zijn verhaal kan delen met de (sport)wereld.


Hallo iedereen,

Ik ben Senne Knuts. Ik speel al enkele jaren basketbal bij G-Basket Zolder en toch zullen nog niet veel spelers van andere ploegen mij bij naam kennen. Tot april 2021 speelde ik basket als Febe en was ik nog een meisje.


Al jaren voelde ik dat er iets niet klopte. Hoe ik mij voelde, kwam niet overeen met hoe ik eruit zag. Het voelde alsof ik in een verkeerd lichaam geboren was. Mijn mama had ik reeds op de hoogte gebracht van mijn innerlijk conflict. Zij liet mij experimenteren. Ik knipte mijn haren kort en ik begon kleren uit de jongenscollectie te dragen. Dit voelde onmiddellijk goed aan en soms werd ik al eens aangesproken als jongen. Nu was ik zeker… Ik ben transgender.


Als ik als jongen geboren zou zijn, hadden mijn ouders mij de naam ‘Senne’ gegeven. Dus het was voor mij een logische stap deze naam vanaf april 2021 aan te nemen. Alleen moest ik nu ‘heel de wereld’ hiervan op de hoogte brengen en zeker ook mijn ploeggenoten van G-basket Zolder. Dit was wel zeer spannend, aangezien ik een groot deel van mijn ploeggenoten bijna een jaar niet meer gezien of gehoord had, dankzij de pandemie.


Tijdens een online meeting met coaches Valerie en Kris, hebben we samen nagedacht hoe wij ‘mijn verhaal ‘ zouden gaan overbrengen maar vooral, wat wilde ik zelf over ‘mijn afgelegde en nog af te leggen weg’ vertellen. We hebben ook stilgestaan wat de reacties zouden kunnen zijn van mijn ploeggenoten of misschien net geen reactie.. Het gaf alvast een goed gevoel dat de coaches van het begin heel betrokken en geïnteresseerd waren in mijn proces.

De eerste training van het seizoen is altijd wel spannend maar dit seizoen was het nog extra spannend. Ik heb mezelf voorgesteld als Senne en mijn ploegmaten een stukje meegenomen in mijn proces. Voor ons, basketters met een beperking, zijn veranderingen niet altijd gemakkelijk maar de positieve reacties van mijn ploegmaten en ook hun ouders, toverden een lach op mijn gezicht en ik wist dat iedereen me zou aanvaarden als Senne.


Er staat mij nog een heel proces te wachten maar ik word gesteund door familie, vrienden en G-basket Zolder. Ik word in mijn proces ook zeer goed begeleid door de genderkliniek van ZOL Genk en ik ben vrij recent gestart met mijn testosteron-hormonenkuur. Binnen een paar maanden gaat mijn stem misschien even zwaar zijn als die van coach Kris.😉Mijn haarsnit en kleding is reeds stevig veranderd, nu gaat mijn lichaam volgen. Binnenkort herkennen jullie mij nog amper.. 😃


Groetjes,

Senne

$show=/p/onze-toppers.html$type=two$m=0$c=10$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/link.html

$show=/p/sponsors.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sponsors.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/agenda.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/leden-info.html$type=one$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/leden-info.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,4,in de kijker,44,leden info,6,nieuws,41,nieuwsbrief,7,onze toppers,10,over ons,5,sponsors,8,
ltr
item
G-Basket Zolder: G-Basket Zolder, bij ons mag je zijn wie je bent
G-Basket Zolder, bij ons mag je zijn wie je bent
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiTrpNud2SRqQgNWycELD_QDPvH6CrePbWRPMk1v3t_tjTI_xObwgNi0OhEuSpPJS2Aseu8Fg9hOU84pIf6PW4w0nalfTw-hOxu2q17E5JypYdhF9kTfymHtwOzYGJpkJx79Iz1FtGUOTeQ_52i1PS4vsRG1Ey5pjAg2_xmhXM5pvTrzMz3H6q6N7yCdQ=w640-h418
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiTrpNud2SRqQgNWycELD_QDPvH6CrePbWRPMk1v3t_tjTI_xObwgNi0OhEuSpPJS2Aseu8Fg9hOU84pIf6PW4w0nalfTw-hOxu2q17E5JypYdhF9kTfymHtwOzYGJpkJx79Iz1FtGUOTeQ_52i1PS4vsRG1Ey5pjAg2_xmhXM5pvTrzMz3H6q6N7yCdQ=s72-w640-c-h418
G-Basket Zolder
https://www.gbasketzolder.be/2021/12/g-basket-zolder-bij-ons-mag-je-zijn-wie.html
https://www.gbasketzolder.be/
https://www.gbasketzolder.be/
https://www.gbasketzolder.be/2021/12/g-basket-zolder-bij-ons-mag-je-zijn-wie.html
true
904930432250955882
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy